Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Λαρισαίων Πόλις: Οι «δικοί» μας και οι … άλλοι

Καταγράφω το ρεπορτάζ του Γιάννη Γιαννακόπουλου, στον «Ημερήσιου Κήρυκα» της Τετάρτης 30/5/2008.
Πρόκειται για το ρεπορτάζ ενός δημοσιογράφου που βρέθηκε στην «πηγή» των γεγονότων την κατάλληλη ώρα. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο «ποιος» κάλεσε δημοσιογράφους και φωτογράφους σ’ αυτή τη συνεδρίαση. Εγώ, που με πρόταση Σούλτη και εντολή της Σ.Ε. προσκάλεσα τους δημοτικούς συμβούλους δεν τους ειδοποίησα. «Ποιος» ήθελε δημοσιότητα χθες; Για ποιον λόγο; Τι επιδίωκε; Ποιος ή ποιοι «επένδυαν» στις απουσίες;. Μήπως πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που»υπονοούνται» στο τελευταίο μέρος του ρεπορτάζ; Μήπως στο μυαλό ορισμένων μπαίνουν «κακές» ιδέες; Και μία ερώτηση: Από πότε έχουν ποινικοποιηθεί οι συναντήσεις; Εκτός κι αν κάποιοι θέλουν να καταδικάζουν τις συναντήσεις των «άλλων» και οι δικές τους να βρίσκονται στο απυρόβλητο. Καλέ τι μας λέτε;
Τέλος, στο ρεπορτάζ δεν φαίνεται ότι στη συνεδρίαση πήρε μέρος ΟΛΗ (ναι, ΟΛΗ, για να το χωνεύουν μερικοί!!!) η δημοτική ομάδα. Και οι προβληματισμοί που ανταλλάχθηκαν είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, όπως είπε κλείνοντας ο Γ. Σάπκας.
Σημείωση: Δεν γράφω τις ιδιαίτερες τοποθετήσεις του καθενός, παρότι έχω κρατήσει σημειώσεις. Δεν είναι ο ρόλος του» καταγραφέα» αυτός που έχω στη Σ.Ε. της παράταξης. Αν όμως τις επόμενες ημέρες παρατηρήσω ότι κάποιοι συνηθισμένοι σε «διαδρομιστικές» κουβέντες αποπειραθούν να δώσουν στα πράγματα άλλη διάσταση, τότε……

«Σε οριακό σημείο η παράταξη Σάπκα
Στα δύο έχει χωριστεί η δημοτική ομάδα της παράταξης "Λαρισαίων Πόλις" μετά τις διαρροές σε μερίδα του τύπου για "μυστικούς δείπνους" και "δυσαρέσκεια από την αντιπολιτευτική τακτική". Το θέμα συζητήθηκε στη θυελλώδη χθεσινοβραδινή κοινή σύσκεψη της δημοτικής ομάδας με τη συντονιστική επιτροπή και μέσα σε φορτισμένο κλίμα που καθιστά αβέβαιο το μέλλον της παράταξης.
Η κρίση πάντως σοβούσε εδώ και μέρες (ίσως και μήνες) με τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Γεωργάκη να αφήνει σε διάφορες δημόσιες εμφανίσεις του να εννοηθεί ότι υπάρχει ομάδα δημοτικών συμβούλων η οποία διαφωνεί με την αντιπολιτευτική τακτική του κ. Σάπκα. Η κρίση έφτασε ωστόσο σε οριακό σημείο, όταν ο Δ. Γεωργάκης διοργάνωσε για το βράδυ της Δευτέρας "μυστικό δείπνο" με καλεσμένους πέντε δημοτικούς συμβούλους, προκειμένου να θέσουν σαφώς θέμα αντιπολιτευτικής τακτικής στον επικεφαλής της παράταξης Γ. Σάπκα. Το δείπνο έγινε και σ' αυτό συμμετείχαν οι Π. Κουρσούμη, Χ. Λυτροκάπης, Δ. Κουραμάς, Λ. Γκολφινοπούλου και φυσικά ο Δ. Γεωργάκης, παρά το γεγονός ότι όλοι διέψευσαν την παρουσία τους.
Η διαρροή του "δείπνου" προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση τόσο του επικεφαλής της παράταξης Γ. Σάπκα, όσο και δημοτικών συμβούλων που δεν συμμετείχαν στο δείπνο, οι οποίοι χαρακτήριζαν χθες "απαράδεκτη" τη συμπεριφορά των συναδέλφων τους και πλέον η ρήξη στη δημοτική ομάδα θεωρείται σαφής. Δεν αποκλείεται μάλιστα να κυκλοφορήσει σήμερα κείμενο το οποίο στην ουσία θα καταδικάζει τη συμπεριφορά των πέντε δημοτικών συμβούλων και θα διανεμηθεί για τη συλλογή υπογραφών των μελών της παράταξης, σε μια προσπάθεια να "απομονωθούν" πολιτικά οι πέντε. Ωστόσο, οι εξελίξεις θεωρούνται βέβαιες, ενώ σήμερα αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την παράταξη, η οποία στην καλύτερη περίπτωση θα προσπαθεί να γεφυρώσει τη διάσταση στους κόλπους της δημοτικής ομάδας…Γ. Γιαννακόπουλος»

Επίσης, καταγράφω ένα, δηκτικότατο, σχόλιο του Βαγγέλη Βουλάγκα από τον «Κόσμο» της ίδιας ημέρας. Τα ερωτήματα που ο σχολιογράφος αφήνει να αιωρούνται είναι περισσότερα από τις απαντήσεις που προκύπτουν από το σχόλιο.

«ΚΑΚΙΩΣΕ Ο ΣΑΠΚΑΣ μόλις έμαθε ότι προχθές το βράδυ είχε δείπνο ο Γεωργάκης στη μισή δημοτική ομάδα. Και τον παίρναμε χθες το πρωί στο τηλέφωνο να μας πει τον πόνο του αλλά αυτός το έριξε στο πνεύμα. “Δε μπορώ τώρα, είμαι στην κουζίνα και σερβίρω” αποκρινόταν φαρμακωμένος ο Ιωάννης. Ο οποίος δεν κατάλαβε (για πολλοστή φορά) κάτι: για να τον “φάνε” κανόνισε το δείπνο ο Στρατηγός, ως “κυρίως πιάτο” πρωταγωνίστησε προχθές. Τώρα, πως του’ρθε μέσα σε όλη αυτή την ιστορία να τη δει σερβιτόρος, ένας Θεός ξέρει! Να μας έλεγε ότι την έχει δει “παστίτσιο”, τότε ναι, θα το πιάναμε το αστείο. (Τέλος πάντων και αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα, πιάσε μια μπύρα ρε συ Γιάννη)
Ο ΗΓΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ για τις αποφάσεις και τις δύσκολες στιγμές. Έτσι λοιπόν και ο επικεφαλής της παράταξης “Λαρισαίων Πόλις”, μόλις έμαθε ότι έγινε η συγκεκριμένη μάζωξη από τον Γεωργάκη, αποφάσισε την άμεση σύγκληση της δημοτικής ομάδας. Ήταν προγραμματισμένη για χθες αργά το βράδυ, οπότε την ώρα που γράφεται το κείμενο αυτό, δε γνωρίζω δυστυχώς το αποτέλεσμα ο στηλίστας.
ΛΟΓΙΚΑ, ΟΛΟ ΚΑΙ κάτι θα τσιμπήσανε τα παιδιά (“Γεωργάκη αλά κρεμ” θα πρότεινε ο Ιωάννης, κάποιοι όμως θα λιγουρεύονταν “Σάπκα γεμιστό με Χατζηγρίβα-Δεληγιάννη”), εκτός και αν οι αναστολές και οι ντροπές τους κρατήσουν νηστικούς. Πάντως, η Λίτσα (“καλά εγώ χαιρέτησα νωρίς”) Γκολφινοπούλου και ο Δημήτρης (“στάσου Λιτσάκι, σου’ρχομαι”) Γεωργάκης δεν προβλέπεται να πάνε. (Φαντάζεστε να τον φάει πάλι η μοναξιά τον Δικόπουλο;)
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΟΤΥΧΟΣ και “Γκαστόνε” ο Τζανακούλης, πως να μην πετάει μετά βεγγαλικά από τη χαρά του; Και λίγα έχει ρίξει, αν αναλογιστείτε πόσους λόγους του έδωσαν οι “απέναντι” του όλα αυτά τα χρόνια για να πανηγυρίσει. Ώρα είναι τώρα που βλέπει τις εξελίξεις στην αντιπολίτευση, να ξεχάσει Ευρωβουλη, Στρασβούργο και λοιπά μεγαλεία και να αποφασίσει να παραμείνει στα πάτρια εδάφη και στο γνωστό τιμόνι...Θα πικράνει και το φιλαράκι μου τον Μέγα, πως και πως περιμένει να μπει το 2009 για να ακούσει από τον Τζάνακα τίποτα χαρμόσυνα μαντάτα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: