Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Η Λάρισα υποδέχεται τα σκουπίδια της Θεσσαλονίκης;

Το αντιγράφω από τον»Ημερήσιο Κήρυκα» και προσυπογράφω τα ερωτήματα που θέτει και όλα όσα θα μπορούσαν να τεθούν επιπλέον.
Αφορά στον ΧΥΤΑ της Λάρισας και την προοπτική να τον «αδελφοποιήσουμε» με τα «υποπροϊόντα» της δράσης και –κυρίως- της κατανάλωσης των Θεσσαλονικέων.
Μ’ άλλα λόγια η ιστορία θυμίζει το γνωστό «αλλού τρως και πίνεις, αλλού πας και….. αφήνεις τα σκουπίδια σου»!!!
Υ.Γ.: Αληθεύει ότι ο «νομάρχης», ως γνωστόν ένας είναι ο «νομάρχης», θα βάλει μαζορέττες να αποχαιρετούν τα σκουπίδια κουνώντας μαντήλια στα Μάλγαρα;
Τέλος πάντων, καλός ο χαβαλές αλλά για διαβάστε τι μας ετοιμάζουν. Το θέμα της «φιλοξενίας» των σκουπιδιών της Θεσσαλονίκης στο ΧΥΤΑ Λάρισας θα συζητηθεί αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Τι λέτε; Δεν αξίζει να περάσουμε μια βόλτα ώστε να δούμε τι στάση θα κρατήσουν οι εκπρόσωποί μας;
«Χωματερές
Το θέμα της υποδοχής απορριμμάτων από το δήμο Θεσσαλονίκης στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της Λάρισας θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης, μετά από επερώτηση της παράταξης «Δημοτική Συνεργασία».
Αν και το αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης είναι παλιό και το πρόβλημα μεγάλο (δεν έχουν ΧΥΤΑ) η υποδοχή των απορριμμάτων γεννά πολλά ερωτηματικά: Σε μια περίοδο όπου ο ΧΥΤΑ της Λάρισας ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα απορρίμματα ολόκληρου του νομού (με την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του διαδημοτικού φορέα) έχουμε την «πολυτέλεια» να κάνουμε και «εισαγωγή» σκουπιδιών από άλλους νομούς; Γιατί η δυνατότητα του ΧΥΤΑ της Λάρισας είναι συγκεκριμένη.
Την ίδια στιγμή βγαίνουν στο φως συνεχώς αποκαλύψεις για παράνομες χωματερές που λειτουργούν εντός του νομού (Ελευθεραί, Φαλάνη κ.λπ.). Αλλά είναι δουλειά αυτή; Να πετάμε τα δικά μας σκουπίδια στα χωράφια και στην οργανωμένη χωματερή να πηγαίνουν της Θεσσαλονίκης; Γιαν»
Η.Κ. ΚΥΡΙΑΚΗ 29/6/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: