Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

«Γεια σου» ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός με το Γ.Π.Σ. Λάρισας

Αντί να οργανώσει τη Λάρισα με το πρότυπο της «πράσινης πόλης», η δημοτική αρχή «πουλάει» στους πολίτες «πράσινα άλογα». Στην άποψη αυτή, που όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερα άτομα συγκλίνουν, φαίνεται πως υποστηρίζει και το ΤΕΕ δια του προέδρου του.
Ο Ντίνος Διαμάντος, αναφερόμενος στην ημερίδα με θέμα «Προσέγγιση-Κριτική θεώρηση για περιβαλλοντικό σχεδιασμό των Μεσαίων Πόλεων», που διοργανώνει για σήμερα το ΤΕΕ, μίλησε για τη δυνατότητα των μεσαίου μεγέθους πόλεων να αναπτυχθούν με βάση τη λογική της «πράσινης πόλης».
Αντιγράφω από τον «Κόσμο» και τη Μαριλένα Θωμοπούλου:
«Αιχμές Διαμάντου για το ΓΠΣ Λάρισας
Ως τον «καταλληλότερο χώρο για την εφαρμογή ολοκληρωμένου Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, με καινοτόμες λύσεις και προηγμένες περιβαλλοντικές τεχνολογίες» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ-ΚΔΘ Θεσσαλίας κ. Ντίνος Διαμάντος, τις μεσαίες πόλεις, όπου κατοικεί περίπου το 65% του παγκόσμιου αστικού πληθυσμού, με αφορμή το Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Προσέγγιση-Κριτική θεώρηση για τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό των Μεσαίων Πόλεων», που διοργανώνεται αύριο Πέμπτη στις 19.30 στο Φρούριο.
«Η εκδήλωση που διοργανώ¬νουμε καθίσταται πιο επί¬καιρη παρά ποτέ» τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο κ. Διαμάντος, «καθώς τα Γενικά Πολεοδομικά (ΓΠΣ) και τα Ρυθμιστικά Σχέδια βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της οριστικοποίη¬σης, ενώ η Λάρισα και ο Βόλος, που διοργανώνουν τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 και πόρρω απέχουν από το να χαρακτηριστούν πράσινες πόλεις, θα βοηθηθούν καταλυτικά από την ημερίδα μας. Για να πάμε σε “πράσινους αγώνες”» κατέληξε, «θα πρέπει να αλλάξουμε τις σημερινές Πε¬ριβαλλοντικά επιβαρυμένες πολλαπλά διοργανώτριες πόλεις σε “πράσινες πόλεις”». Ο κ. Διαμάντος επανέλαβε την κριτική του για το ΓΠΣ Λάρισα, που «απέχει ηχηρά από τον Περιβαλ¬λοντικό σχεδιασμό για το μέλλον μέσα από κατευθύνσεις πολιτικών και δρά¬σεων…». Μ.Θ.»
Περισσότερα:http://www.kosmoslarissa.gr/UserFiles/18062008/Kosmos_18062008.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: