Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Τι και τις πταίει;

Παράξενη η σημερινή ημέρα. Περίεργη. Ήταν όλα αυτά με τον Τσουκάτο που σου έκαιγαν την καρδιά. Ήταν τα γελάκια «φίλων» και «συντρόφων» περίπου «τι έγινε ρε παιδιά, στο ΠΑΣΟΚ;». Ήταν και η εκδήλωση με τον Α. Λοβέρδο για την ακρίβεια και την εξόρμηση που είχαμε να κάνουμε στην πόλη ενταγμένοι σε διάφορα κλιμάκια….
Τι να σκεφτείς, τι να πεις;
Από την άλλη, είναι δυνατόν ένας ολόκληρος κόσμος να απολογείται ή να είναι σε θέση κατηγορουμένου επειδή κάποιοι πιθανόν να τα έπιασαν. Και τι φταίει, δηλαδή, ο καθένας και καθεμιά αγωνιστές της δημοκρατικής, προοδευτικής, σοσιαλιστικής ιδέας να απολογούνται επειδή πιθανόν κάποιος «Τσουκάτος» εμήδησε;
Δεν μας ενδιαφέρουν αυτοί, ρε παιδιά,. Εμείς είμαστε εδώ επειδή πιστεύουμε στη δύναμη των μεταρρυθμίσεων, στη δύναμη του δημοκρατικού δρόμου για τον σοσιαλισμό. Δεν θα απολογηθούμε για κανέναν παπατζή. Τέλος.
Υ.Γ. :Ίσως τα πράγματα να ήταν αλλιώς αν στο ΠΑΣΟΚ είχαμε κάνει μια αληθινή, ουσιαστική αποτίμηση της ιστορικής μας πορείας, μακριά από «ωσσανά» και «σταύρωσον», και καταλήγαμε στους λόγους για τους οποίους γνωρίσαμε μια ιστορική ήττα το 2004.
Τα αίτια της κρίσης είναι πολιτικά και πολιτική θα είναι και η διέξοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: