Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Εργαζόμενοι ΟΤΑ Λάρισας: Καταρέει ο … “σοβιετισμός”

Η είδηση έλεγε: «Επικράτηση ΔΑΣ στους δημοτικούς υπαλλήλους». Αναφέρονταν στα επίσημα αποτελέσματα και τα πρόσωπα που εξελέγησαν από τις αρχαιρεσίες των δημοτικών υπαλλήλων. Φυσικά, δεν ήταν της ημέρας να καταγραφούν τα όσα σημειώθηκαν σ’ αυτές τις αρχαιρεσίες. Μήπως, λέμε, η δημοκρατία κακοποιήθηκε βάναυσα από μια πλειοψηφία που λειτουργεί στη λογική «όπου έχω πλειοψηφία, επιβάλλω τις απόψεις μου και όπου είμαι μειοψηφία, κάνω καταγγελίες για έλλειψη δημοκρατίας». Πώς αλλιώς να ερμηνεύσεις την απόφαση, μοναδική στα χρονικά και μόνη σε σωματεία, όπου η πλειοψηφία αποφάσισε να διαγράψει 60 εργαζόμενους επειδή (κακώς, κατά τη γνώμη μου) δεν απέργησαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του κλάδου τους!!! Προφανώς, είναι συμπωματικό το γεγονός ότι κανείς από τους διαγραφέντες δεν φερόταν διατεθειμένος να ψηφίσει τη ΔΑΣ (ΚΚΕ)!!! Αυτό δεν έχει προηγούμενο. Το θέμα θα μας απασχολήσει και στο μέλλον καθώς οι διαγραφέντες φαίνεται πως κινούνται στην κατεύθυνση δημιουργίας άλλου συλλόγου ενώ η πλειοψηφία τους διαμήνυσε ότι θα μπορούσαν , αν επιθυμούσαν, να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής στο σύλλογο και να περιμένουν να αποφανθεί επ’ αυτής, θετικά ή αρνητικά, η πλειοψηφία!!! Δεν πάμε καλά. Κι αυτό γιατί μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως ένας εργαζόμενος γραφόταν αυτόματα και αυτοδίκαια στο σύλλογο της εργασίας του και τυχόν μη εγγραφή του ή διαγραφή του ήταν αποκλειστικά δικό του δικαίωμα. Φαίνεται πως στο, σοβιετικού τύπου και αντιλήψεως, σωματείο των ΟΤΑ, τα γκουλάγκ δεν έχουν απορριφθεί ως μέθοδος συνετισμού των αποκλινόντων από τις επίσημες νόρμες!!!

Παρακάτω καταγράφονται τα πρόσωπα που εξελέγησαν στο Δ.Σ. και οι αντιπρόσωποι για ΠΟΕ-ΟΤΑ, Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

«Η ΔΑΣ εξελέγη και πάλι στο τιμόνι του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, μετά τις διήμερες εκλογές που πραγμα­τοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, λαμβάνοντας 637 ψήφους σε σύνολο 1179 έγκυρων ψηφοδελτίων, και 5 έδρες στο Δ.Σ. και 2 στην Ελεγκτική Επιτροπή (Ε.Ε.). Δεύτερη δύναμη αναδείχτηκε η ΠΑΣΚΕ με 352 ψήφους και 3 έδρες στο Δ.Σ. και 1 στην Ε.Ε., Τρίτη η Ενωτική Πρωτοβουλία με 133 ψήφους και 1 έδρα, ενώ τελευταία η ΑΝ. ΑΓ. Κίνηση με 57 ψήφους.

Βάσει του αποτελέ­σματος, για το Δ.Σ. εκλέγονται οι:

Γεώργιος Παπαδούλης, Νικόλαος Ράπτης, Ζήσης Γκαραλιάκος, Ιωάννης Τσολάκης, Δημή­τριος Τάσιος (ΔΑΣ),

Σωτήριος Σουλουκος, Δημήτριος Κουκούλης, Φανή Τσάντου (ΠΑ­ΣΚΕ), και Δημήτρης Γιαλαμάς (Ενωτική Πρωτοβουλία).

Για την Ε.Ε. εκλέγονται οι:

Χρήστος Γάκος, Γιώργος Γκόλαντας (ΔΑΣ) και

Αλέξανδρος Ντελής (ΠΑΣΚΕ).

Για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναδείχθηκαν 16 αντιπροσώποι (8 ΔΑΣ, 5 ΠΑΣΚΕ, 2 Ενωτική Πρωτοβουλία και 1 ΔΑΚΕ), τους εξής: Ηλίας Καραφύλλης, Άγγελος Σίμος, Γεώργιος Παπαδούλης, Νικόλαος Ράπτης, Ιωάννης Τσολάκης, Δημήτριος Τάσιος, Ζήσης Γκαραλιάκος, Άγγελος Βασιλείου, Σωτήριος Σουλούκος, Δημήτριος Κουκού­λης, Απσότολος Παπάζογλου, Σωτήρης Αυγέρης, Γιάννης Λέκκας, Δημήτρης Για­λαμάς, Κρυσταλλία Μακατού, Αντώνης Γκανάτσιος.

Για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ εξελέ­γησαν 16 αντιπρόσωποι από τη ΔΑΣ, 9 από την ΠΑΣΚΕ, 3 από την Ενωτική Πρωτοβουλία και 2 από τη ΔΑΚΕ.

Η αποχή κυμάνθηκε στο 21,3%».

Αλήθεια, πόσοι από τους εκλεγέντες με τη ΔΑΣ (ΚΚΕ), είναι προϊστάμενοι και διευθυντές τμημάτων και, ως εκ της θέσεώς τους, άσκησαν μεγάλες πιέσεις σε υφισταμένους τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: