Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Εικονική πραγματικότητα και για ανακύκλωση

Το διάβασα και νομίζω πως έχει ενδιαφέρον. Όχι τόσο για μας στη Λάρισα όσο για τους άλλους…. ιθαγενείς. Διότι, ως γνωστό, εμείς εδώ, στο κέντρο του κάμπου, έχουμε κάνει «κανόνα» την ανακύκλωση. Δεν κάνουμε τίποτα χωρίς να τη σκεφτούμε. Το πρωί που ξυπνάμε η μόνη μας έγνοια είναι «τι θα κάνουμε σήμερα με την ανακύκλωση». Αλλά, ας μην είμαι άδικος. Και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πάμε καλά. Αυτά συμβαίνουν όταν υπάρχουν «προστάτες» της ανακύκλωσης!!!
Διαβάστε το κι εσείς και αναφωνήστε: Πω, πω, πω. Μες στην καινοτομία ζούμε οι … ανακυκλωμένοι!
«Πριμ για ανακύκλωση
Πριμ στους δήμους για να δουν πιο «ζεστά» την ανακύκλωση υλικών συσκευασίας ανακοίνωσε χθες ο υπουργός ……
Σήμερα οι δήμαρχοι δεν έχουν ενίσχυση αλλά ούτε και κίνητρο να εφαρμόσουν συστήματα ανακύκλωσης, αφού ο υπολογισμός των τελών για τα σκουπίδια που καταλήγουν στη χωματερή δεν γίνεται με βάση τον όγκο τους αλλά τον πληθυσμό! …….Η ετήσια επιχορήγηση των δήμων το 2011 θα φτάσει τα 8 εκατ. ευρώ. Τα κονδύλια θα εξασφαλιστούν από τα συστήματα ανακύκλωσης που λειτουργούν, όπως συμφώνησαν οι εκπρόσωποί τους κατά τη χθεσινή τους συνάντηση με τον υπουργό. Η χρηματοδότηση αναμένεται να ξεκινήσει ως το τέλος του χρόνου.
…Στα θετικά της ανακύκλωσης είναι η μείωση του όγκου των σκουπιδιών κατά 5 εκατ. κυβικά το 2007. Επιπλέον δημιουργήθηκαν 80 νέες επιχειρήσεις και 1.200 θέσεις εργασίας.
Οι στόχοι των συμπληρωματικών μέτρων για τα υλικά συσκευασίας είναι:
Ο υπερδιπλασιασμός των δήμων που μετέχουν στο σύστημα των μπλε κάδων. …Τριπλασιασμός των ποσοτήτων που συγκεντρώνονται, από 68.000 σε 200.000 τόνους το 2011. Το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ θα διαθέσει 20.000 νέους κάδους την επόμενη τετραετία.
ΠΑΣΟΚ
Στο 13% βρίσκεται η ανακύκλωση στη χώρα μας, υποστηρίζει ο Σπ. Κουβέλης, υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, αμφισβητώντας τα στοιχεία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ και καταλογίζει στον κ. Σουφλιά ότι παρουσιάζει μια «εικονική πραγματικότητα», λίγους μήνες πριν από την καταδίκη της χώρας μας για τις χωματερές.
Περισσότερα: http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=49483000

Δεν υπάρχουν σχόλια: