Σάββατο 17 Μαΐου 2008

ΠΑΣΟΚ νομού Λάρισας: Τρεις για μία θέση. Και αύριο, τι;

«Τις προτάσεις τους για την πορεία που θα χαράξουν κατέθεσαν χθες οι τρεις υποψήφιοι γραμματείς της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της αυριανής εκλογικής διαδικασίας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Ο δάσκαλος κ. Σωτήρης Βούλγαρης τονίζει ότι «η διαδικασία των εκλογών της Κυριακής, για την ανάδειξη νέων αιρετών οργάνων στο ΠΑΣΟΚ, είναι μια διαδικασία με την οποία ουσιαστικά κλείνει ο κύκλος της εσωτερικής πολιτικής αναζήτησης τόσο σε πολιτικές, όσο και σε πρόσωπα. Το ΠΑΣΟΚ, σ' αυτό το χρονικό διάστημα, μέσα από τον διάλογο που αναπτύχθηκε στη βάση των Οργανώσεών του και κορυφώθηκε με το Συνέδριό του αναζήτησε την ταυτότητα που θα το προσδώσει νέα δυναμική και θα αποκαταστήσει σχέσεις αμοιβαιότητας, αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης με τον Ελληνικό λαό. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, βιώνουμε την κρίση και την δυσπιστία απέναντι, σε κόμματα, πρόσωπα, θεσμούς και γενικότερα στην πολιτική, παρατηρούμε ότι η κοινωνική συνοχή αποδομείται, οι ταξικές διαφορές οξύνονται, η ενασχόληση με τα κοινά αφορά όλο και λιγότερους, η ιδιώτευση οδηγεί τον πολίτη στη δυναμική που καθορίζει η εικόνα από την τηλεόραση, η νεολαία αποπολιτικοποιείται, το μαζικό κίνημα αποδυναμώνεται, η ανεργία και η φτώχεια αποτελούν τη σύγχρονη κοινωνική μάστιγα, η μεσαία κοινωνική διαστρωμάτωση διαλύεται, η αγροτιά εγκαταλείπεται και με γοργά βήματα οδηγούμαστε σε μια κοινωνική μη αναστρέψιμη παρακμή. Σήμερα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε άμεσα να σκύψουμε και να δώσουμε λύσεις. Το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στο λαό με νέα, σύγχρονη και αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση, με νέο κοινωνικό συμβόλαιο:
- για αναδιανομή εισοδημάτων και παράλληλα με φροντίδα για τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, και καταπολέμηση της φτώχειας,
- για δικαιότερο φορολογικό σύστημα με πάταξη της φοροδιαφυγής,
- για καταπολέμηση της ανεργίας, με προστασία του νέου εργαζόμενου,
- για εγγυημένο αγροτικό εισόδημα και αναδιάρθρωση των αγροτικών καλλιεργειών
- για ανθρώπινους μισθούς και συντάξεις,
- για καλύτερη παιδεία και υγεία με πόρους που θα εξοικονομηθούν από το μέρισμα Ειρήνης.
«Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ, για να αλλάξουμε την Κοινωνία», αποτελεί το σύνθημά μας. Δημιουργούμε «το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας». Καλούμε όλους τους φίλους και τα μέλη μας να συμμετέχουν σ' αυτή την κορυφαία εκλογική διαδικασία ανάδειξης Οργάνων σε Περιφερειακό, Νομαρχιακό και Τοπικό Επίπεδο. Ας επιλέξουμε τους καλύτερους και τους ικανότερους. Με την ενεργοποίηση όλων μας μπορούμε να ξαναδώσουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Η ενεργή συμμετοχή αποτελεί τη δύναμη της κοινωνικής ανατροπής και διαλύει τους μηχανισμούς που ενδεχόμενα αντιστέκονται στην ανανέωση, υποσκάπτοντας παράλληλα την ενότητα και τη συντροφικότητα. Κατέρχομαι για πρώτη φορά υποψήφιος για Γραμματέας της Ν.Ε, παρότι με τους περισσότερους γνωριστήκαμε στο πεδίο των μαχών του πρόσφατου εκλογικού αγώνα. Απλός στρατιώτης του ΠΑΣΟΚ από τη Νεολαία του και με μακροχρόνια δράση στον χώρο του συνδικαλιστικού Κινήματος των εκπαιδευτικών, στοιχεία που αποτελούν το εχέγγυο για την αγωνιστικότητα και την κοινωνική αντιπαράθεση που επιθυμούμε να προσδώσουμε στα νέα όργανά μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι:
- μόνο όλοι μαζί (δεν περισσεύει κανείς), χωρίς διαχωριστικές γραμμές, μπορούμε να επανακτήσουμε την χαμένη αξιοπιστία
- μόνο όλοι μαζί με συνέπεια και αρραγή ενότητα μπορούμε να αποτελέσουμε τη δύναμη για την κοινωνική ΑΛΛΑΓΗ.
Η ευθύνη όλων μας απέναντι στην κοινωνία και τον Ελληνικό λαό είναι μεγάλη. Μ' αυτές τις σκέψεις και συναισθανόμενος την ευθύνη απέναντι σε όλους τολμώ να ζητήσω την ψήφο σας και την στήριξή σας με την υπόσχεση ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους συντεταγμένους να ανατρέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν την χώρα και το λαό στην παρακμή και το μαρασμό».
ΑΝΝΑ ΣΑΡΜΑΝΤΑ
Από την πλευρά της η γιατρός και νομαρχιακή σύμβουλος κ. Άννα Σαρμαντά τονίζει ότι «την Κυριακή 18 Μαΐου καλούμαστε φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ να πάρουμε μέρος στην εκλογική δημοκρατική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων οργάνων του κινήματός μας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την αδιάλλακτη πολιτική της έχει δημιουργήσει τεράστιες ανισότητες οικονομικές και κοινωνικές. Η ακρίβεια είναι πλέον ανεξέλεγκτη και η "καραμέλα" του εισαγόμενου πληθωρισμού δεν πείθει πια κανένα. Η ανεργία, το μεγάλο πρόβλημα ειδικά των νέων, αντιμετωπίζεται με πελατειακές τακτικές. Η ευκαιριακή οικονομική πολιτική του ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου (ΟΤΕ - ΛΙΜΑΝΙΑ) μόνο σαν ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί να θεωρηθεί. Η έλλειψη συμμετοχικής δημοκρατίας, η απαξίωση των θεσμών η αδιαφάνεια οδηγούν στην απαξίωση της πολιτικής.
Στον αντίποδα αυτής της τραγικής κατάστασης το ΠΑΣΟΚ έχει την ιστορική ευθύνη να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες ώστε να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση, που θα ενέχει ταυτόχρονα και την ελπίδα για την αναγέννηση της πολιτικής. Να δώσει τον αγώνα του για τις βασικές αξίες που κάνουν τη διαφορά μας από την συντηρητική παράταξη, για την ισότητα, την αλληλεγγύη την κοινωνική συνοχή και το κράτος δικαίου. Η νέα ανασυγκροτημένη οργανωτική δομή του κινήματος αναδέχεται σημαντικό πολιτικό ρόλο και επωμίζεται μεγάλες ευθύνες, καθώς το ΠΑΣΟΚ οφείλει να έχει δυναμική, αγωνιστική, αποφασιστική παρουσία στους χώρους εργασίας στην καθημερινότητα του πολίτη. Με συλλογικότητα, σεβόμενοι την ιστορία μας και την διαδρομή μας να επιχειρήσουμε όλοι μαζί ένα νέο άνοιγμα σε κάθε δημιουργική δύναμη του τόπου μας. Να δώσουμε στις οργανώσεις μας πολιτική υπόσταση, να αποτελέσουν τον νέο πυρήνα αναγέννησης της πολιτικής. Συστρατεύομαι στην κοινή προσπάθεια όλων μας για μία νέα και ελπιδοφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ με αίσθημα ευθύνης. Δεσμεύομαι ότι θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις να γίνει το Κίνημά μας ένας πόλος έλξης, προσδοκίας και ελπίδας».
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΟΥΛΗΣ
Ο δημοσιογράφος κ. Βασίλης Ραούλης τονίζει τα εξής:
«Οι εκλογές για τα αποκεντρωμένα όργανα του ΠΑΣΟΚ και σε Πανελλαδικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, αποτελεί μια κορυφαία στιγμή για την οργάνωση και την προοπτική της. Δεν κατανέμουμε "αξιώματα" και κομματική εξουσία αλλά παίρνουμε εντολή για πολλή δουλειά με πολύ κόστος, προσωπικό και επαγγελματικό. Τα δεδομένα στην οργάνωση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξουν γρήγορα. Πιστεύω ότι όσοι συμβιβάστηκαν με κλειστές οργανώσεις, άδεια γραφεία, γραφειοκρατική λειτουργία και συγκρούσεις μηχανισμών, πρέπει να αντιληφθούν ότι μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αλλαγή των συσχετισμών και σε επίπεδο κοινωνίας είναι η διαγραφή αυτών των λογικών και των καταστάσεων.
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συναντήσει και πάλι την κοινωνία, να συζητήσει τα προβλήματά της, να βρεθεί δίπλα στους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου και να σταθεί δίπλα τους συνειδητά και οργανωμένα. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάψει να είναι το εργαλείο για την προσωπική ανέλιξη λίγων, για τη διατήρηση μικρών εκλογικών μηχανισμών χωρίς πολιτική στόχευση και αναφορά. Η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ οφείλει να βρεθεί και πάλι στη γειτονιά και στους χώρους δουλειάς, δίνοντας πολιτικές μάχες θέσεων και απόψεων. Πρέπει να μετατραπεί από χώρο συμβιβασμού, ηττοπάθειας, ισορροπιών και πολιτικής αδυναμίας σε δυναμικό διεκδικητή της ανατροπής των εσωκομματικών και κοινωνικών δεδομένων.
Αυτή η αναγκαιότητα απαιτεί νέα πρόσωπα με πολιτικό κριτήριο και άποψη.
Την Κυριακή καλούμαστε να απαντήσουμε θετικά με νέες ιδέες, διαφορετικό τρόπο δουλειάς, κατακτώντας την ενότητα με την πολιτική μας λειτουργία μακριά από λογικές του παρελθόντος. Δεν χρειαζόμαστε ούτε "εκπροσώπους", ούτε ετερόφωτους "ηγέτες", ούτε όργανα υπό κηδεμονία. Το διαφορετικό δεν οικοδομείται με παλιές συνταγές, η απάντηση στο αύριο δεν μπορεί να είναι η επιστροφή στο παρελθόν. Η ανασυγκρότηση δεν γίνεται με υλικά κατεδάφισης. Επιλέγουμε πολιτικά για το μέλλον της οργάνωσης. Οργάνωση εκλογικός μηχανισμός υποστήριξης πολιτικών φιλοδοξιών ή οργάνωση πολιτικό εργαλείο παρέμβασης, διεκδίκησης και νίκης;
Στο δεύτερο στοχεύουμε χωρίς συμβιβασμούς, με μοναδική στήριξη στην καθαρότητα των απόψεών μας, στην εμπειρία του παρελθόντος, στηριζόμενοι σε αυτούς που προσέφεραν χωρίς ανταμοιβή. Η επιλογή είναι απλή, κρίσιμη και συγκρίσιμη. Η επόμενη ημέρα είναι επιλογή όλων μας. Συλλογική η απόφαση συλλογική και η ευθύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: