Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Οδός Βόλου: Η καρμανιόλα της Λάρισας

Το διάβασα στον Ημερήσιο Κήρυκα της Τετάρτης 17 Απριλίου, και το προσυπογράφω για πολλούς λόγους.
Πρώτον, διότι το αίμα, νερό δεν γίνεται. Στον Άγιο Γεώργιο γεννήθηκα, εκεί πρωτοέμαθα να περπατάω, εκεί μέτρησα με τα γόνατά μου το χώμα μαθαίνοντας ποδήλατο, εκεί έπαιξα χιονοπόλεμο το ’68 που τα χιόνια με ξεπέρναγαν στο μπόι, εκεί έπαιξα τσιλίκι, κρυφτό κι αμπάριζες.
Δεύτερον, διότι ο Άγιος Γεώργιος, μαζί με τη Νέα Σμύρνη, διεκδικούν το βραβείο «εγκαταλειμμένης συνοικίας» που έχει θεσμοθετήσει η δημοτική αρχή. Τρίτον, διότι οι άνθρωποι έχουν απόλυτο δίκιο. Οι φωστήρες της δεξιάς αντίληψης, έστρεψαν όλα τα φορτηγά στην οδό Βόλου με αποτέλεσμα απίστευτους κινδύνους και ταλαιπωρία για τους κατοίκους της περιοχής.
«Η οδός Βόλου;
Πολύ καλά οι δύο νομάρχες Λάρισας και Μαγνησίας συναντήθηκαν και συζήτησαν με τους δημάρχους που βρίσκονται στον άξονα της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας Βόλου. Συζήτησαν διάφορα θέματα, όπως οι τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, διαπλατύνσεων κ.λπ.
Ο δήμος Λάρισας δεν έπρεπε να πάρει μέρος σ' αυτή τη σύσκεψη - αναρωτιέται η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων της συνοικίας του Αγ. Γεωργίου. Και έχουν κάθε λόγο να ζητούν ρυθμίσεις και για τη συνοικία τους, γιατί κι αυτή διασχίζεται από την παλαιά εθνική οδό Λάρισας - Βόλου και δεν έχει τακτική σηματοδότηση (τα φανάρια λειτουργούν με πλήκτρο και πολλές φορές οι οδηγοί δεν τα σέβονται) και βεβαίως υφίστανται όλα τα προβλήματα της αύξησης της κίνησης και έχουν καταγράψει αρκετά ατυχήματα. Μ' αυτό το κομμάτι θα ασχοληθεί κανείς;
Γιαν»

2 σχόλια:

phlou...flis είπε...

Η πόλη κόβεται από: εθνικές οδούς, σιδηροδρομικές γραμμές, ποτάμια, στρατόπεδα... Μήπως να την ...μετακομίσουμε;

Στέφανος είπε...

Είναι μια πόλη που την "ενώνουν" όσα τη "χωρίζουν".
Το παράξενο είναι πως υπάρχει στην "ατμόσφαιρα" μια γενική παραδοχή πως "ό,τι έγινε, είναι καλώς καμωμένο". Όσοι κατέχουν εκτάσεις, δικαιούνται να ζητούν να τις πουλήσουν στην πόλη.
Είμαστε η χώρα που έχει κηρύξει το "αυτονόητο" σε διωγμό.