Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Δεξιά Ελλάδα, δεξιά Ευρώπη, δεξιότερα …Κουροπάτκιν!!!!

Δουλειά έως 70 ώρες

Δουλειά έως 70 χρονών

Κοινωνικό ντάμπινγκ, που θα ‘λεγε κι ο Τσιτουρίδης.

Όξυνση του ανταγωνισμού, που θα ‘λεγε κι ο Αλογοσκούφης

Την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια, διότι δεν θέλω να ξέρω, δεν θέλω να απαντώ, είπε η χάλι γκάλι …ουπς, η Πάλλη-Πετραλιά ήθελα να πω.

Τώρα, πλέον, «εργοδότης και εργαζόμενος να μπορούν να αποφασίσουν από κοινού την παράταση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας»!!!!!!!!

Βέβαια, «παραμένει το 48ωρο που έχει θεσπιστεί από την κοινοτική νομοθεσία. Η ανώτατη, όμως, διάρκεια εβδομαδιαίας εργασίας μπορεί να φθάσει τις 60 ή τις 65 ώρες, για τους εργαζόμενους που το αποδέχονται. Μάλιστα ακόμη και αυτά τα όρια μπορεί να ξεπεραστούν μέσω συλλογικών συμβάσεων»!!! Για τους «εργαζόμενους που το αποδέχονται». Φυσικά γι αυτούς που το αποδέχονται. Γιατί για τους άλλους που δεν το «αποδέχονται», δεν τίθεται θέμα. Μετά την άρνησή τους θα ‘χουν άνετο χρόνο να σκεφτούν και –ίσως- να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Τελικά τα «Εγγλεζάκια με τα κοντά παντελονάκια» μας την ξανάφεραν. Δεν έχουν να κάνουν τίποτα άλλο στη ζωή τους αυτοί οι «είλωτες» και «επιθυμούν» να δουλεύουν μέχρι νύχτα και βαθιά γεράματα; Και θέλουν να μας κάνουν κι εμάς σαν τα μούτρα τους;

Και μετά αυτός ο «σοσιαλιστής» ο Μπράουν αναρωτιέται γιατί έπαθε στραπάτσο στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές;

Πάντως, για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Να καταψηφίσει τη συμφωνία. Για να αποδείξει ότι δεν είναι «φόρου υποτελείς» στο Διευθυντήριο οι ευρωβουλευτές.

Τέλος, δεν κατάλαβα, γιατί δήλωσαν «παρών» οι υπουργοί Κύπρου και Ισπανίας;

Η δικιά μας, είπαμε . Δεν (θέλω να) ξέρω, δεν (θέλω να) απαντώ.

Τώρα, βέβαια, περιμένω τον αντάρτη καπετάν-Μανώλη, με τ’ όνομα, να ξεκινήσει το (τηλεοπτικό, και μόνο) αντάρτικο του. Όρτσα τα πανιά…..

Περισσότερα διαβάστε στο http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=78327816,84121992,41822280,89545192 . Προσοχή: Διαβάστε, αλλά όχι σε βάρος του χρόνου εργασίας!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: